برگزاری مراسم روز ملی جمهوری اسلامی ایران
سفیر جمهوری اسلامی ایران: علیرغم تمامی تهدیدات، فشارها و چالش های ایجاد شده از طرف قدرتهای غربی و نظام سلطه، ملت ایران توانسته است در سایه اعتقاد به خدا، اعتماد به نفس، اتکاء به ظرفیتهای داخلی بالاخص نیروهای نخبه جوان به دستاوردهای قابل ملاحظه ای در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علم و فنآوری، دفاعی و نظامی دست یابد.
مراسم گرامی داشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی روز سه شنبه مورخ 23 بهمن ماه 1403 (11 فوریه 2025) در هتل ماریوت مینسک با حضور تعداد زیادی از سفرا و دیپلماتهای مقیم، وابستگان نظامی، مقامات دولتی، مدیران و نمایندگان شرکتهای خصوصی، فرهیختگان حوزه فرهنگی، علمی، مذهبی، رسانه ای و همچنین جمعی از ایرانیان مقیم برگزار شد. این مراسم با پخش کلیپ زیبا و جذابی از آیات کلام الله مجید و سپس سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس آغاز شد. پس از آن، جناب آقای صانعی، سفیر محترم کشورمان به سخنرانی پرداخت.
جناب آقای علیرضا صانعی، سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در سخنان خود اعتقاد به اسلام و مردم سالاری دینی به عنوان الگوی عملی زندگی، مخالفت با هرگونه سلطه جویی و سلطه پذیری، حفظ استقلال و آزادی، تاکید بر ارزشها و سنتهای ملی و مذهبی را به عنوان اصول و مبانی این انقلاب به رهبری امام خمینی (ره) بر شمرد.
سفیر محترم کشورمان همچنین اظهار داشت علیرغم تمامی تهدیدات، فشارها و چالش های ایجاد شده از طرف قدرتهای غربی و نظام سلطه، ملت ایران توانسته است در سایه اعتقاد به خدا، اعتماد به نفس، اتکاء به ظرفیتهای داخلی بالاخص نیروهای نخبه جوان به دستاوردهای قابل ملاحظه ای در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علم و فنآوری، دفاعی و نظامی دست یابد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بروز بحران، بی ثباتی و جنگ در مناطق مهم جهان را صرفاً نتیجه مداخلات قدرتهای خارجی و فرامنطقه ای می داند. تحریم های غیرقانونی اقتصادی که به ابزار قدرتهای غربی تبدیل شده است را ناقض حقوق اولیه انسانها می داند. بی تفاوتی و برخورد دوگانه مدعیان حقوق بشر غربی در برابر نسل کشی بیش از پنجاه هزار کودک، زن و مرد بیگناه در غزه و فلسطین را نمادی از استاندارد دوگانه و استفاده ابزاری و سیاسی غرب از موضوع حقوق بشر می داند. مداخله قدرتهای غربی در امور داخلی کشورهای مستقل تحت عنوان دفاع از دموکراسی را نوعی تزویر سیاسی می داند. سفیر کشورمان همچنین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را برقراری روابط متوازن و بر اساس احترام متقابل با تمام کشورهای جهان دانست.
جناب آقای صانعی همچنین با اشاره به سطح بالای روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس و برشمردن بخشی از دستاوردهای روابط دو کشور در سال جاری از جمله رشد 25 درصدی تجارت بین دو کشور، سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به بلاروس برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور، برگزاری نشست رایزنیهای سیاسی، سفرهای متعدد هیئت های مختلف و حمایت دو کشور از یکدیگر در مجامع بین المللی ابراز امیدواری کرد که این روابط در سال آینده نیز با گسترش کمی و کیفی مواجه شود.
جناب آقای الکساندر یفیموف، وزیر صنایع جمهوری بلاروس که ریاست کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور را بر عهده دارد و به عنوان مهمان ویژه در این مراسم حضور پیدا کرده بود، 22 بهمن را نماد پیروزی بر ارزش های دیکته شده و مداخله خارجی در تاریخ جهان نامید که در آن ایرانیان راه توسعه خود که تا به امروز به آن و وفادار مانده اند را تعیین کردند و ایران علیرغم چالش های موجود پیشرفت کرده و توانسته صنعت خود را تقویت کند و به دانش و فناوری توسعه بخشد و به بازیگری تأثیرگذار در عرصه بین المللی تبدیل شود. آقای یفیموف اظهار داشت بلاروس با رویکرد ایران در خصوص بیشتر موضوعات دستور کار بینالمللی موافق بوده و تحریمهای اعمالی علیه کشورهای ما را جرم اقتصادی میداند. همچنین اظهار امیدواری کرد که بلاروس و ایران با تلاشهای مشترک میتوانند به سطح استراتژیک جدیدی از تعاملات دست یابند. وزیر صنایع بلاروس همچنین اظهار داشت: در مواجهه با چالش ها و تغییرات جهانی، کشورهای ما میتوانند و باید برای دستیابی به اهداف مشترک و تضمین ثبات و شکوفایی با یکدیگر همکاری کنند. اعتقاد راسخ دارم که همکاری ما با به نمایش گذاردن تواناییهای واقعی بلاروس و ایران در غلبه بر مشکلات و فشارهای خارجی، به الگو و نمونهای برای سایر کشورها تبدیل خواهد شد.